dissabte, 20 de juny del 2009

Acte de Sobirania



L’associació Acte de Sobirania es va constituir “per exigir a tots els nostres polítics responsabilitat pel desastre de la reforma estatutària, conduïda i defensada per tots ells”. És una de les noves plataformes sobiranistes allunyades dels partits polítics tradicionals que estan proliferant darrerament com a conseqüència de l’ascens de l’independentisme sociològic al Principat de Catalunya. Acte de Sobirania (http://www.actedesobirania.cat/), juntament, per exemple, amb Deumil a Brussel·les (http://www.deumil.cat/), Sobirania i Justícia o la Unió Catalanista de Sabadell (http://www.unicatsabadell.blogspot.com/), aquesta darrera de caire local, s’han constitutït com a resposta del poble català organitzat a l’allunyament, en la praxi política quotidiana, dels partits catalanistes i independentistes de la defensa decidida dels interessos nacionals catalans i de la lluita per l’assoliment d’un Estat Català Independent.

En aquest sentit, Acte de Sobirania va organitzar amb èxit el passat dijous 11 de juny a dos quarts de vuit del vespre una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat (i a Girona, davant de l’Ajuntament), en record del Corpus de Sang, per “escenificar la defunció de la via estatutària” i “per iniciar el camí de reconstrucció nacional” catalana. La concentració aplegà un miler de patriotes que gairebé omplenaren la plaça de Sant Jaume.

Com a continuació de l’acte de l’11 de juny Acte de Sobirania convoca el poble català per al proper dissabte 27 de juny a les cinc de la tarda a una marxa des de l’Arc del Triomf de Barcelona fins a l’edifici del Parlament de Catalunya, “per tal d’anar a recollir, dels nostres diputats, la resposta a les qüestions plantejades en el manifest” que els fou lliurat el dia de Corpus.

Des de “La Renaixensa” m’adhereixo a aquesta convocatòria, tot demanant a tots els patriotes catalans la seva assistència a la concentració. Sense aquests actes d’afirmació nacional i de reivindicació del nostre dret a la sobirania nacional la nostra somniada llibertat no serà possible. Tots plegats hem de fer tot allò que sigui al nostre abast per acostar la Nació Catalana a la Independència.