dimarts, 30 de juny del 2009

Acte de Sobirania. Barcelona: 27 de juny de 2009

Cridats pel Grup Acte de Sobirania, el passat dissabte 27 de juny a les cinc de la tarda es varen aplegar a l’Arc del Triomf de Barcelona unes 2.000 persones, moltes de les quals amb banderes catalanes estelades, per anar en manifestació fins el parlament de Catalunya sota el lema “Cal un acte de sobirania. Un país lliure, un país millor!” i entregar als parlamentaris una “Carta Oberta a les nostres institucions”.

Aquesta era la segona concentració convocada per Acte de Sobirania. La primera es va portar a terme el dijous dia 11 de juny, quan un miler de persones s’aplegaren davant del Palau de la Generalitat per escenificar la mort de la via estatutària i reivindicar l’injici de la construcció d’una nació catalana lliure.

La “Carta Oberta” apel·la a l’assumpció de responsabilitats per part de la classe política catalana davant del fracàs estatutari i del finançament del Principat, es demana als polítics catalans que donin per acabada la via autonòmica i que “facin un Acte de Sobirania i proclamin des del Parlament la necessitat i la voluntat d’arribar a la independència de Catalunya”.

Després d’una sèrie de parlaments de la organització de l’acte i d’actuacions musicals la marxa cap al Parlament dels concentrats es va iniciar cap a dos quarts de set de la tarda i poc després de les set els manifestants ja s’havien aplegat davant de les portes del Parlament.

Cal afegir que la organització va repartir mocadors negres que duien imprès un poema visual (“Poema de Catalunya”) de l’escriptor i patriota català J.V. Foix. Aquest mocador tenia un preu de 3 euros, diners que han de servir per al sosteniment econòmic del Grup Acte de Sobirania i la realització de properes accions independentistes.

Un cop davant del Parlament els representants del Grup Acte de Sobirania van lliurar la “Carta Oberta” als parlamentaris que els van voler rebre, dos de CiU i vuit d’ERC. Els representants d’ERC van accedir a signar-la, mentre que els de CiU no ho van fer al·legant que no volien generar unes expectatives que a curt termini no es podrien assolir. Tot això, enmig de l’escridassada dels manifestants als parlamentaris, i consignes a favor de la independència de Catalunya.

La concentració es va començar a dissoldre a partir de les vuit del vespre.

La realització d’actes d’aquest tipus són essencials per a la nostra lluita. A part de visualitzar l’ascens del desig d’independència nacional entre els catalans (un independentisme, per cert, cada vegada més transversal ideològicament i social, a la vegada que intergeneracional), serveixen per mantenir la tensió reivindicativa sobiranista fins que es produeixin les previsibles noves grans manifestacions independentistes que es produïran quan es consumi la retallada de l’Estatut per part dels jutges espanyols i es produeixi un acord de finançament paupèrrim entre el govern espanyol i el governet colonial català.

Recordem que el Parlament català, juntament amb l’anglès i l’islandès, és un dels més antics d’Europa, i avui es veu reduït a la indigna condició de parlament regional espanyol. I mentrestant, els polítics catalans no fan res per convertir-lo en el Parlament nacional d’un Estat Lliure.

Cal, doncs, que els ciutadans i les ciutadanes del Principat de Catalunya exigim als nostres representants polítics la dignitat del President Pau Claris, que al 1640 va proclamar la Primera República Catalana (que va durar un any), o del President Francesc Macià, que al 1931 va proclamar la Segona República Catalana.

Hem d’estar segurs que la Tercera República Catalana serà la definitiva, la garantia d’un país lliure, normal, econòmicament pròsper, socialment just i culturalment avançat. Una república d’homes i dones lliures en una terra lliure.

Per a més informació del Grup Acte de Sobirania:

Web: http://actedesobirania.cat
Blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/actedesobirania

1 comentari:

Gerard ha dit...

Molt bé Fèlix, bona crònica de la mani de l'altre dia! Ja he vist que el teu bloc és a El Singular, és un bon avenç en la seva difusió, salut!