dimarts, 20 de gener del 2009

Deu mil catalans a Brussel•les

Davant l’actual escenari polític català, dominat per l’espanyolisme més descarat i la mediocritat i la deixadesa més desesperants dels qui es diuen independentistes, la societat catalana ha començat a deixondir-se, a reaccionar davant la constatació que la nació s’està acostant a una cruïlla històrica: podem triar el camí recte, dreturer cap a la plena realització social, econòmica i cultural de la nostra nació, és a dir, el de la independència per a Catalunya; o bé podem precipitar-nos cap a un dolç suïcidi col·lectiu que comportarà la desaparició de la llengua catalana, la nostra ràpida decadència intel·lectual i la més completa de les marginalitats econòmiques, reduïts a ser perifèria d’Espanya.
Un estol de catalans, però, sense el suport de cap institució i amb una considerable precarietat de mitjans, s’ha proposat aixecar el país del no-res al qual l’han abocat els governs de fora i els governets colonials d’aquí. Desenes, centenars, milers de catalans s’han posat a treballar des del món de l’associacionisme en una tasca sorda i de formiga, però sòlida al capdavall per a assolir el desitjat objectiu d’esdevenir un país lliure, en definitiva, un país normal.

Una de les iniciatives sorgides darrerament des de la societat civil catalana és la que porta per nom “Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació”. La iniciativa pretén organitzar una manifestació de catalans (10.000 és la xifra de manifestants que es pretén assolir) a Brussel·les per fer sentir a Europa les veus que reclamen la independència de la Nació Catalana. La idea sorgí a internet, arran de la publicació de l’article “Perplex jo?” en el blog de l’Enric Canela, i la data en què es celebrarà la manifestació (sota el lema “Volem un estat propi”) pels carrers de la capital de l’estat belga i seu de les principals institucions europees serà el dissabte 7 de març. Els organitzadors de la manifestació prenen com a exemple l’èxit de les dues grans manifestacions organitzades per la Plataforma pel Dret de Decidir a Barcelona el 18 de febrer de 2006 i l’1 de desembre de 2007 i creuen que “pot ser una fita històrica si tots ens hi impliquem”.

El cantautor Gerard Sesé, fins i tot, ha composat desinteressadament una cançó que esdevindrà l’himne de la manifestació, que porta per títol “10.000 a Brussel·les”. A més, s’ha constituït un grup de suport a aquest fenòmen al facebook, que de moment porta uns 4.000 adherits.
La iniciativa, constituïda en associació, és de caràcter transversal i és oberta a tothom que desitgi el dret a l’autodeterminació per a la nostra nació. En aquest sentit, l’objectiu de la manifestació és, d’una banda, que l’autodeterminació de la Nació Catalana comenci a figurar en l’agenda política internacional i, de l’altra, que els partits polítics catalans s’adonin de la força i la capacitat de convocatòria del sobiranisme i, en conseqüència, es declarin a favor de la independència, la incloguin en el seu programa i treballin per aconseguir-la.

El passat 20 de desembre es va constituir la plataforma de delegats de “Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació” a les comarques gironines, a la qual tothom qui estigui interessat en participar en aquesta iniciativa i viatjar a Brussel·les el proper 7 de març pot adreçar-se, escrivint a l’adreça electrònica deumil.girona@gmail.com o bé trucant a en Pere (678.165.020) o en Joan (639.901.281). Per a més informació hom pot visitar el web de la campanya,

Per al viatge s’estan preparant diversos vols i autocars, i també hi ha la possibilitat d’un viatge en tren des de Perpinyà.